Kako održati kondiciju kada radite od kuće

Kako održati kondiciju kada radite od kuće

Kako mnoge tvrtke prelaze na rad kod kuće, neki ljudi će se prvi put susresti s takvim načinom rada. Ako ste navikli raditi u uredu, onda će vam rad od kuće predstavljati potpunu promjenu vaše dnevne rutine.

Jedan od najvećih problema koji se javlja kod rada od kuće je taj da nam ostaje još manje mogućnosti za vježbanje. Možda obično hodate ili se vozite biciklom na posao, izlazite u šetnju za vrijeme ručka ili idete u teretanu na putu kući. Za vaše fizičko i mentalno zdravlje važno je pronaći alternativne načine za održavanje forme.

Evo nekoliko jednostavnih načina da ostanete aktivni dok radite od kuće.

Napravite nekoliko jednostavnih vježbi

Ostati aktivan može biti jednostavno kao npr. uključivanje osnovnih vježbi u svoj radni dan, kao što je sjedenje i ustajanje deset puta zaredom ili skakanje na mjestu nekoliko puta ujutro i poslijepodne. Također možete pokušati izvoditi napornije vježbe, kao što su sklekovi ili čučnjevi. Ako ih prakticirate tijekom dana, lako je napraviti 40-50 svaki dan. To vam može postati jednostavna i učinkovita rutina.

Snimite videozapis o fitnesu ili pratite fitness kanale

Snimanje fitness videa u pauzi za ručak ili nakon posla izvrstan je način da ostanete usredotočeni na svoju rutinu vježbanja. Postoji mnogo besplatnih online videozapisa za vježbanje, kao i online tečajevi uživo. Upamtite da rad od kuće ima i neke prednosti: možete se brzo istuširati nakon vježbanja i sve dok niste u videopozivu, nitko neće znati nosite li odjeću za teretanu dok radite!

Koristite češće bicikl

Ako kod kuće imate sobni bicikl, napravite pauzu od 10 minuta od posla nekoliko puta dnevno kako biste ubrzali rad srca. Kratki naleti aktivnosti visokog intenziteta potaknut će vam pumpanje krvi i sagorijevanje tjelesne masti. Razmislite o tome biste li mogli koristiti i svoj bicikl dok radite. Možda biste mogli polako biciklirati dok primate telefonske pozive ili čitate. Čak i niskim tempom možete pojačati metabolizam, ojačati mišiće nogu i pozitivno utjecati na krvni tlak i razinu šećera u krvi.

Hodaj i radi

U redovitim razmacima šetajte po kući. Na primjer, možete postaviti pravilo da uvijek hodate okolo dok primate telefonske pozive. Ako imate stepenice, prošećite (ili trčite) nekoliko puta gore-dolje. Traka za trčanje također bi vam mogla pomoći da se nastavite kretati dok radite.

Uzimanje kratkih pauza kako bi se vaše tijelo pokrenulo i vaše srce radilo ne samo da je dobro za vašu fizičku dobrobit, već vam može pomoći i da se bolje usredotočite kada se vratite na posao u ured. Aerobni treninzi mogu pomoći poboljšati pamćenje i funkcioniranje mozga, smanjiti razinu stresa i dati vam više energije.